Nowa siedziba SLD w Pleszewie

dodano 2013-10-16 20:47 w kategorii: Powiatowe

W uroczystości związanej z otwarciem nowej siedziby udział wziął m.in. poseł Leszek Aleksandrzak, przewodniczący SLD w Wielkopolsce, Wiesław Szczepański, przewodniczący pleszewskich struktur SLD, Henryk Woldański oraz lokalni działacze SLD w powiecie pleszewskich m.in. Józef Libert, Szczepan Wojtczak, Bogdan Skitek, Robert Czajczyński i Waldemar Olenderek. Podczas przemówienia, poseł Leszek Aleksandrzak podkreślił, że SLD już teraz przygotowuje się do przyszłorocznych wyborów do europarlamentu oraz wyborów samorządowych.
Mówił również, że w nadchodzących wyborach będą dążyć do utworzenia takiej koalicji, w której SLD nie będzie grało drugorzędnej roli i takiej, w której SLD będzie mogło realizować swój program wyborczy.
Następnie głos zabrał Wiesław Szczepański, który powiedział, że wynik wyborów do europarlamentu zadecyduje o tym, pod jakim szyldem lewica pójdzie do wyborów samorządowych. Według niego wynik wyborów do europarlamentu w granicach 15-16% oznaczałby, że wynik wyborów samorządowych będzie jeszcze lepszy.